כדורי שוקולד עם מעדן סויה
אין קינוח קלאסי מזה. זוהי דרך נפלאה להתחיל את דרככם בעולם קינוחי הפרווה. זהו מתכון כל כך קל להכנה שאפשר בקלות להזמין את הילדים להשתתף וליצור ביחד כדורי שוקולד. כל מה שצריך זה לעקוב אחר המתכון הבא:
במעבד מזון מרסקים ביסקוויטים לפירורים קטנים ומעבירים לקערה. בקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל ממיסים חפיסת שוקולד מריר עם גביע מעדן סויה שוקולד. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את השוקולד על פירורי הביסקוויטים ומוסיפים כף שמן. מערבבים יחד את כל המרכיבים. מעבירים למקרר למשך שלושת רבעי שעה להתייצבות. לאחר מכן מוציאים את תערובת כדורי השוקולד מהמקרר ומגלגלים לכדורים שאותם ניתן לצפות בציפוי לבחירתכם. אפשר להשתמש בפתיתי קוקוס, פתיתי שוקולד, אבקת קקאו, פיסטוקים או אגוזים קצוצים.
עוגת וניל בחושה
וניל הוא אחד מהטעמים הכי אהובים בקינוחים והעוגה הזו ממצה אותו עד תום. למתכון ארבעה צעדים פשוטים שאחריהם תהיה לכם העוגה הכי טובה לקפה שלכם. הנה הצעדים להכנת העוגה:
שלב ראשון- מערבבים בקערה אחת גביע מעדן סויה וניל, רבע כוס מים, כף חומץ, כפית סודה לשתייה, שליש כוס שמן ומעט מלח. שלב שני- מוסיפים כוס קמח תופח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שלב שלישי- מעבירים את העיסה לתבנית עוגה משומנת. ואופים בתנור במשך חצי שעה, בחום נמוך־בינוני עד שהעוגה יבשה במרכזה. שלב רביעי- בוזקים אבקת סוכר על העוגה ומגישים.
פאי פאדג' שוקולד
הנה קינוח חלומי שירשים את האורחים והמשפחה לא רק בגלל טעמו המשובח, אלא גם בגלל המראה שלו. תחתית בצק פריך אשר מערסלת בתוכה פאדג' שוקולד עשיר ונימוח. כך תעשו זאת שלב אחר שלב:
ראשית נערבב את מרכיבי בצק הקלתית: כוס ורבע קמח, רבע כוס שקדים טחונים, מעט מלח, ארבע כפות סוכר, שמן, תמצית וניל ושתי כפות מים קרים. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מגלגלים אותו לכדור ומשטחים לכדי צורת דיסקית. משאירים את הבצק מכוסה במשך חצי שעה.
כעת מכוונים מראש את התנור לחום בינוני־גבוה ומשמנים תבנית פאי. מרדדים את הבצק ומרפדים באמצעותו את תחתית התבנית והשוליים. מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך עשרים דקות. לאחר מכן מסירים את עודפי הבצק ומחוררים חורים קטנים בתחתית הקלתית באמצעות מזלג. מכניסים לתנור למשך עשרים דקות עד שהבצק הופך זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
להכנת פאדג' השוקולד- ממיסים שתי חפיסות שוקולד מריר, מוסיפים ארבע כפות חמאת קוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים שני מעדני סויה שוקולד בהדרגה וטורפים את התערובת היטב. שופכים את התערובת לתוך בסיס הבצק של הפאי. מכניסים לקירור במקרר במשך שעה לפחות. מומלץ לקשט את העוגה עם פירות יבשים.
קראמבל תפוחים ושזיפים ללא גלוטן
מי היה מאמין שאפשר לקבל את מרקם הקראמבל הנפלא מבלי להשתמש בקמח כלל. המתכון הזה אינו רק קינוח פרווה, אלא גם קינוח שיהיה נפלא עבור כל מי שאינו אוכל גלוטן. קינוח מדהים שמתאים לכולם. כך תכינו אותו:
לפני הכל יש לחמם את התנור מראש לחום בינוני־גבוה. כעת, חותכים את הפירות למילוי לחתיכות בגודל ביס, ארבעה תפוחי עץ ירוקים ושישה שזיפים בשלים. מעבירים את הפירות לקערה ומוסיפים כף מיץ תפוזים. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית שטוחה.
בקערה אחרת מערבבים את מרכיבי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית- כף מיץ לימון, חמש כפות סוכר, שתי כפות קורנפלור, קינמון, כוס שיבולת שועל דקה, חצי כוס קמח שקדים, שבבי קוקוס וחצי כוס שמן קוקוס. מפזרים את הקראמבל מעל לפירות שבתבנית ומכניסים לאפייה במשך כחצי שעה. ברגע שכל התערובת מזהיבה אפשר להוציא מהתנור. מסדרים בצלחת ומגישים בליווי של מעדן סויה וניל. ניתן להחליף את השזיפים והתפוחים בכל פרי אחר שאתם אוהבים כגון: תותים, אגסים, פירות יער ואפילו אפרסקים.